House in Sakado / LEVEL Architects

first_img 2005 House in Sakado / LEVEL ArchitectsSave this projectSaveHouse in Sakado / LEVEL Architects Save this picture!Courtesy of LEVEL Architects+ 26 Share CopyAbout this officeLEVEL ArchitectsOfficeFollowProductsSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSaitama-shiHousesJapanPublished on November 03, 2012Cite: “House in Sakado / LEVEL Architects” 03 Nov 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassWindowsVitrocsaMinimalist Window – GuillotineGlassLAMILUXGlass Roof PR60 PassivhausSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesSealantsSikaConstruction Solutions in Stavros FoundationShower TraysAcquabellaShower Tray – Focus BetonPatios / TerracesFranken-SchotterPatios and TerracesCeramicsTerrealTerracotta cladding in Le TrèfleSkylightsFAKROWooden pivot roof windows FYP-V proSkySynthetics / AsphaltFirestone Building ProductsRoofing System – RubberGard EPDMMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?坂户市住宅 / LEVEL Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs Photographs:  Courtesy of LEVEL ArchitectsText description provided by the architects. This two-generation home was designed for a family who shares a love for two particular cars, an Alfa Romeo 155 and 157. This site, with its extremely large 19 meter, south-facing street condition, gave rise to the idea of a “Façade Design”, a focal point of this project. Save this picture!Courtesy of LEVEL ArchitectsThe center of activity within the home lies in the Living, Dining, and Kitchen area, all of which was raised to the second level. The washrooms and utilizes serves as the core of the home, allowing each family a separate horizontal division within the design. The concrete constructed core is left as and finished to express this material, the material that allowed for the freedom to the extent of apertures within the residence. Although the core and washrooms areas are designed to be shared, the kitchen takes into consideration of the future separation of the families and is designed with two separate utilities systems. The entire floor is designed without closing off any rooms or activity spaces, creating a flexible and open plan for this two-generation home. Save this picture!Courtesy of LEVEL ArchitectsAlthough the second floor is the center of living, the first floor holds an especially important activity location for the family. This glass-encased parking space becomes a sort of a showroom/ display area for their favorite cars. This family, who enjoys sharing many other interests besides their love of their Alfa 155 and 157, is given a hobby room on the first floor as well, creating a cohesive connection to all shared activities. On the days off, to take into consideration a group gathering of those who share an affinity for the Alfa cars, a maintenance pit is embedded into the floor with the large scale of 1meter wide, 3meters long, and 1meter deep. Save this picture!Courtesy of LEVEL ArchitectsThe façade design is realized with a tensile construction method, utilizing the concrete core as the center, and the living areas constructed out of steel to be raised up and strung from the center, creating a balanced structural form. It is in the lifted first floor that the glass is set, creating that showcase space. Sectionally, the design incorporates a 16 meter long balcony on either side of the 2.7 meter tall second floor, with a longer overhang on the South side than the North, taking into consideration the amount of sunlight which would penetrate the room. Sunlight filtering is also taken into consideration with the balcony floor material, grated metal, so that light can be transferred to the first floor as well. These balconies, which extends out from the living space, is surrounded by a low-height wall, creating an overall large and open space, as well as a private space for the family.Save this picture!Courtesy of LEVEL ArchitectsProject gallerySee allShow less’C Spot’ World Architecture Festival Proposal / Segmento Urbano ArquitectosArticlesAarvli Resort / Serie ArchitectsArticles Share Houses Year:  Projects CopyHouses•Saitama-shi, Japan ArchDaily Area:  137 m² Area:  137 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” 2005 Japan Architects: LEVEL Architects Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/289201/house-in-sakado-level-architects Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/289201/house-in-sakado-level-architects Clipboard House in Sakado / LEVEL Architects “COPY” Year: last_img